Voetbalkamp Westerkwartier

Organisatie

Oorsprong
Voetbalkamp Westerkwartier komt voort uit de constatering dat er in het Westerkwartier en omstreken weinig meerdaagse sportactiviteiten zijn. Juist dit is waar kinderen van houden. Zoveel mogelijk doen wat je het leukste vindt om te doen, in ons geval voetballen.

Voetbalkamp Westerkwartier zal hier garant voor staan. Veel voetbal afgewisseld met leuke activiteiten die buiten het voetbal staan. Afwisseling is namelijk ook waar de mens van houdt.


Plezier
Plezier zal 3 dagen ervaren worden door alle activiteiten die samen ondernomen worden. Onder activiteiten verstaan we trainen, verschillende toernooien en overige activiteiten. Bij overige activiteiten moet gedacht worden aan een stormbaan, pannakooi, enzovoorts.
Verder komt plezier door individuele tips van trainers naar spelers. Niets is toch mooier dan iets nieuws of iets op een andere manier succesvol te proberen? De trainers zullen spelers daarin sturen. Nieuwe dingen proberen en (voetbal)handelingen op een andere manier oplossen wat de speler een completere voetballer(ster) maakt. Dat is wat Voetbalkamp Westerkwartier mede in zal houden.


Historie

2013:
De oprichting van Voetbalkamp Westerkwartier startte in maart 2013. Vol enthousiasme begonnen de initiatiefnemers met het organiseren van zoveel mogelijk leuke en uitdagende voetbal-gerelateerde activiteiten in drie dagen in de laatste week van de schoolvakantie. 60 kinderen namen deel. Mede door het bezoek van oud-profvoetballers Hugo Alves Velame en Gerard Wiekens werd het een groot succes!

2014:
De positieve deelnemerservaringen van 2013 zorgden ervoor dat Voetbalkamp Westerkwartier groeide naar 90 deelnemers. 2014 was het jaar waarin het nieuwe kunstgrasveld op sportpark de Leegens voor het eerst in gebruik werd genomen en de ‘sterren constructie’ werd geïntroduceerd. Deelnemers die voor het eerst meededen, kregen 1 ster op hun shirt en deelnemers die voor de 2de keer deelnamen, kregen 2 sterren op hun shirt. Als kers op de taart brachten FC Groningen spelers Yoëll van Nieff en Keziah Veendorp een bezoek aan het voetbalkamp!

2015:
werd voor het eerst de mijlpaal van 100 deelnemers behaald. Alle velden op het sportcomplex werden in gebruik genomen, er werd geluncht in 2 shifts en een nóg groter aantal vrijwilligers en kaderleden werd ingezet om het voetbalkamp zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Om de deelnemers en bezoekers nog meer plezier te laten beleven werden de attributen rondom de velden uitgebreid. Een stormbaan van maar liefst 50 meter werd gedurende drie dagen geplaatst op het sportpark! Kinderen maakten hier veelvuldig en met veel plezier gebruik van.

2016:
was daarna het jaar van de spectaculaire ontwikkeling, van 100 deelnemers in 2015, mocht de organisatie ditmaal 150 rasvoetballers ontvangen! Een eervolle klus die mede door verdere innovaties tot een groot succes leidde.
In eerdere edities bestond er de mogelijkheid om te overnachten op Voetbalkamp Westerkwartier. De organisatie besloot mede vanwege de plannen die de gemeente en Fc. Grootegast hadden tot nieuwbouw van de kantine en kleedkamers, om dit jaar geen overnachting te organiseren. 

2017:
De maximale belasting die het sportpark op dat moment aankon werd bereikt, 180 deelnemers gaven zich op. Het gemixte toernooi – de COPA Westerkwartier – werd gespeeld op velden die beter passen bij de leeftijdstypische kenmerken. Daarnaast kregen alle deelnemers opnieuw een prachtig gepersonaliseerd certificaat mee naar huis. De constatering dat Voetbalkamp Westerkwartier ieder jaar groeit en het zichtbare enthousiasme van de deelnemers, brengt de organisatie tot de ambitie om meer kinderen de kans te bieden op deze drie onvergetelijke dagen!


2018:
Hoogtepunten en bijzonderheden tijdens de 6de editie van Voetbalkamp Westerkwartier. Een van de hoogtepunten was dat opnieuw het maximaal aantal deelnemers zich hadden ingeschreven waardoor voor het 2de jaar op rij het voetbalkamp was "uitverkocht".
Door de extreme droogte deze zomer waren de velden op de vaste locatie in Grootegast niet bespeelbaar waardoor er werd uitgeweken naar buurman vv Niekerk, desondanks was ook dit jaar een groot succes met mooie prijzen, spannende finales en ook de waterpret op de laatste ochtend (normaal een ochtend in het zwembad) was dit jaar gewoon aanwezig.


2019:
Voetbalkamp Westerkwartier blijft maar groeien; dit was de conclusie na afloop van de 7de editie van het voetbalkamp. In een tijdbestek van minder dan 3 weken was het maximaal aantal deelnemers bereikt, maar liefst 205 kinderen hadden zich opgegeven voor 3 dagen vol voetbal en plezier met leeftijdsgenootjes uit de regio. Voor het eerst in het bestaan van Voetbalkamp Westerkwartier mochten we meer dan 200 kinderen verwelkomen!
Daarnaast konden we op het sportpark van Grootegast voor het eerst gebruik maken van het nieuwe en moderne MFA, ook voor het voetbalkamp geen overbodige luxe aangezien er nu meer kleedkamers zijn en een grotere kantine, iets waar vooral ons kantine personeel zeer content mee is.


Aanmelden en betalen
Na aanmelding volgt de betaling via de site.
Een aantal weken voorafgaand aan het kamp ontvangt u de benodigde informatie via de mail.
Houd voor verdere informatie en updates onze Facebookpagina en de site in de gaten!

Stichting Voetbalkamp Westerkwartier
KvK nummer: 62242911
Adres: Kerkpad 3
Postcode en plaats: 9863 PM, Doezum